Bioscoopkassa’s rinkelen..

Waarom Soof in 2013 flink de bioscoopkassa’s deed rinkelen, is niet zo moeilijk te verklaren. Het personage werd bedacht door de zusjes Antoinette Beumer (regie) en Marjolein Beumer (scenario). Voor deel twee werd het regiestokje overgedragen aan Esmé Lammers (de vrouw van Dick Maas). Zij wist de gezellige sfeer van deel 1 vast te houden, maar kiest voor een serieuzer uitgangpunt.

Soof 2 is nog geen tien minuten bezig of Kasper heeft al verteld dat hij van Soof wilt scheiden. De lange relatietherapie heeft niet geholpen dat ze er weer bovenop kwamen. Het enige wat nog telt is wie de factuur van de therapeut betaald.

Beide gaan ze heel anders om met de scheiding. Kasper laat zijn ballen waxen en koopt een racefiets. Even later heeft hij al een veel jongere dame aan de haak geslagen. Soof doet iets heel anders en probeert de band tussen haar en de kinderen te verbeteren. Dit op een hilarische en vaak bedroevende manier.

Tot overmaat van ramp blijkt restaurant ‘de Kooksoof’ financiële problemen te hebben. De passie voor koken is weg aan het gaan bij Soof.

Dan karathy is veel minder te zien dan in het eerste deel. Nu heeft chefkok Bauke (Achmed Akkabi) een grotere rol. Hij speelt de perfectionistische kok die Soof wel ziet zitten.

Soof 2 is een goed vervolg van deel 1. Deel 1 was iets komischer en beter opgebouwd. Het middenstuk in Soof 2 komt een beetje op losse schroeven te staan. Desondanks wordt het verhaal vakkundig op het witte scherm vertaald. Het einde verwacht je naar mijn mening niet, maar die ga ik natuurlijk niet verklappen. Dus ben jij benieuwd naar de film ga dan zeker even een kijkje nemen!

Deel 2 wordt gezien als opstapje naar de Soof-televisieserie (die vanaf volgend jaar maart wordt opgenomen). De cast heeft veel plezier in het spelen van de rollen, vooral de hoofdrolspeler. Dit maak alles even wat leuker. Het aanstekelijke nummer ‘Jodge Me Niet’ doet daar nog eens een plezierig schepje bovenop: aan het einde van de film laten alle acteurs hun beste dansmoves zien.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s